TRANSPORT DO OSTRVA

Do Mikonosa možete doći na više načina. Neophodno je da prvo stignete do Atine do koje možete doći avionom, autobusom ili automobilom. Avionski prevoz je svakako najbrži i najsigurniji način. Postoje svakodnevni redovni polasci iz Beograda za Atinu i to grčkim kompanijama Olympic, Aegean i domaćim Jatom. Let traje, u zavisnosti za koju se kompaniju opredelite od 1h i 50 min do 2h 30min.

Ako se opredelite za autobus, vožnja u jednom pravcu trajaće oko 18 h, ali je to mnogo jeftinija varijanta od avionskog prevoza. Autobuski prevoz već godinama na ovoj relaciji uspešno obavljaju agencije "Siamos tours" i "Alamanis", a povratna karta od Beograda do Atine košta od 90-95 EUR.

Ako imate želju da idete svojim kolima, biće vam potrebno oko 12-13h. Od Beograda do Atine ima 1200 km, a putarine kroz sve tri države, u jednom pravcu koštaće vas oko 25 EUR.

Iz Atine do Mikonosa možete doći avionom ili brodom. Sa Atinskog aerodroma Spata postoje svakodnevni jutarnji, podnevni i večernji letovi. Trajanje leta je pola sata a povratna karta košta oko 160 EUR. Zbog velike preopterećenosti ovih letova, neophodno je da se karta rezerviše mnogo ranije.

Prevoz brodom je u svakom slučaju najrasprostanjeniji vid prevoza. Postoje dve luke u blizini Atine iz kojih se može svakodnevno stići do Mikonosa. Luka Rafina se nalazi na pola sata vožnje od atinskog aerodroma i na sat vremena vožnje od centra Atine. Postoje svakodnevni jutarnji i poslepodnevni polasci. Za samo 2 sata vožnje brzim hidro gliserom stiže se na Mikonos. Cena karte u jednom pravcu je oko 50 EUR. Običnim trajektom vožnja traje 4 sata i karta košta oko 25 EUR.

Luka Pirej je udaljena na pola sata od centra Atine i iz ove luke takodje postoje svakodnevni polasci za Mikonos. Brzim hidro gliserom stiže se za 3 i po sata a cena karte je oko 50 EUR a običnim trajektom se putuje 5 i po sati i karta košta oko 30 EUR.

Ako ste do Atine stigli sopstvenim automobilom, put do ostrva možete nastaviti trajektom iz Pireja ili Rafine, a cena je oko 70EUR.TRANSPORT NA OSTRVU


- GRADSKI PREVOZ (AUTOBUSI)
- RADIO TAXI
- RENT A CAR-BIKE
- RENT A BOAT
- RENT A HELICOPTER
- RENT A JACHT


GRADSKI PREVOZ

Na ostrvu je veoma dobro organizovan gradski prevoz. Postoje tri autobuske stanice koje se nalaze u samom centru i sa njih saobraćaju autobusi ka skoro svim plažama na ostrvu i to:
Autobuska stanica na Fabrici: Autobusi ka Plati Gialosu, Psaru, Ornosu, Ag. Gianisu, Paradise i Parangi. Autobuska stanica kod Otea: Autobusi ka Ano Meri, Kalafatima, Kalo Livadima i Elia.
Autobuska stanica u staroj luci:Autobusi ka novoj luci i Ag. Stefanosu.
Cena karte je 1.30 EUR.


RADIO TAXI

Taxi stanica sa koje možete uzeti taxi i tako stići do bilo kog dela ostrva, nalazi se na trgu Mantos Mavrogenous. Taxi prevoz je dobro organizovan, ali s obzirom na veoma veliki broj turista u avgustu, može se dogoditi da ga čekate dosta dugo. Dolaze i na poziv, broj telefona je: 22890-23700/22400.


RENT A BOAT

PLATI GIALOS BOAT SERVICE ORGANISATION
Lokacija: Plati Gialos plaža


TAXIARCHES MARINE
Lokacija: Ag. Taxiarches

AEGEAN VENTURES
Lokacija: Ag. Gianis

Na ostrvu postoji mogućnost i da se brodićima prevezete s jedne plaže na drugu. Glavni polasci su sa plaža Plati Gialos i Ornos. Do ove dve plaže može se doći veoma brzo i lako, gradskim prevozom ili taxiem, ako niste iznajmili motor ili auto. Dobro organizovanim boat-taxi-service-om možete stići do udaljenijih plaža na ostrvu.

PLATI GIALOS BOAT SERVICE ORGANISATION

Prevoz do drugih plaža

Ova organizacija vrši prevoz turista sa plaže Plati Gialos do drugih plaža svakodnevno od 09.00 h pa do posle zalaska sunca, od maja do oktobra. Sa Plati Gialosa brodićima se možete prevesti do plaža: Paradise, Super Paradice, Paranga, Elia i Agrari. Isto tako i sa Ornosa, svakog dana se vrši ovaj vid prevoza, na istim relacijama.

Poseta Delosa

Tradicionalnim grčkim kaiki brodićima svakog dana u 10:15 h sa plaže Plati Gialos, i u 10:30 h sa plaže Ornos, možete posetiti susedno arheološko ostrvo Delos. Karte se kupuju na brodu.


Žurke na plažama


Ovde vam se pruža prilika i da iznajmite ceo brodić, na ceo dan i njime obidjete neke od plaža koje su zavučene i nepristupačne drugim putem. Isto tako možete posetiti neke od morskih pećina na ostrvu Tragonisi. Na vaš zahtev dobijate i kompletnu ponudu hrane i pića, tako da ceo dogadjaj možete upotpuniti pravljenjem piknika ili roštiljade na nekim od plaža koje obidjete.

TAXIARCHES MARINE

Ova kompanija se bavi iznajmljivanjem jahti, glisera i raznih vrsta čamaca. Isto tako i njihovom prodajom, kao i pružanjem svih vrsta servisa, uredjivanjem unutrašnjosti plovnih objekata, pružanjem brodskog osiguranja kao i skladištenjem brodova za zimu.
Lokacija – Ag. Taxiarches.
U svojoj ponudi imaju i hotelski smeštaj u hotelu "Terra Maria" koji se nalazi u blizini njihove marine u centru Mikonosa.

AEGEAN VENTURES

I na plaži Ag. Gianis postoji mogućnost da iznajmite brodić, dizajniran kao klasičan grčki "cruiser". Njime možete obići po sopstvenoj želji razne plaže, čak i one najudaljenije, kao i ostrvo Delos koje je mnogima i omiljena destinacija. Možete se odlučiti za dnevnu ili noćnu varijantu plovidbe, a isto tako na vaš zahtev se organizuje i kompletna ponuda hrane i pića.


RENT A HELICOPTER

HELICOPTER CHARTER SERVICES

Helikopter kao vid prevoza nudi jedinstvenu avanturu, komfor i svestranost. Putnici mogu obići razne specifične destinacije, ko što su npr. ogradjeni predeli ili razni planinski vrhovi, i za jednu zemlju kao što je Grčka, sa ogromnim brojem ostrva, prevoz helikopterom je neopisivo iskustvo. Osim toga ovakav vid prevoza nudi i veliku sigurnost, brzinu i udobnost. U ponudi su tri vrste helikoptera.
RENT A JACHT


MOTOR YACHT POSEIDON (MYKONOS YACHTING)

U društvu vaših prijatelja ili porodice, sa MOTOR YACHT POSEIDONOM uživaćete u prelepoj vožnji Egejskim morem. Luksuzne jahte obezbediće vam sav komfor koji zaslužujete, učinivši vaš odmor nezaboravnim. Na ovaj način pruža vam se mogućnost da obidjete celo ostrvo,da vidite sve plaže uključujući i one do kojih je nemoguće doći kopnenim putem, kao i prilika da odete do susednog Delosa i malih ostrva kojih ima okolo, do skrivenih morskih pećina. Ako ste raspoloženi za dužu vožnju, možete otići i do ostrva Naxos, Paros, Tinos, pa čak i do Santorinija.
MOTOR YACHT POSEIDON vam takodje omogućava da odete i do bilo kog drugog ostrva u dvodnevnim ili višednevnim krstarenjima. Jahte su kompletno opremljene nameštajem, imaju Air-conditioning, LCD TV/CD-radio. Na raspolaganju su vam uvek dva člana posade, a maksimalan broj putnika je 9 u jednodnevnim izletima.

Top of Page

mykonos cafe & travelMYKONOS CAFE
BEOGRAD
Čarli Čaplina12
Tel:011 329 4809
Mob:060 766 49 38

E-mail:
info@mykonoscafe.rs
 
 
   
© 2010 Mykonos cafe & travel d.o.o.
WEBDESIGN: Ν Τ Ε Γ Ι Α Ν 2010