IZLET DO DELOSA

Delos je i arheološki muzej, ostrvo na kome je po mitologiji rodjen Apolon. Ostaci hramova i drugih posvećenih mesta kao i naselja koja su tu nekada bila za trenutak nas vraćaju čak do Rimskog doba.
Bićete u mogućnosti da vidite čuvenu "Terasu lavova", sa jedinstvenim mermernim lavovima. Ovo je nešto što svaki turista mora da vidi. Na raspolaganju su vam i turistički vodiči na engleskom, nemačkom, francuskom, italijanskom i španskom. Dnevni polasci: od 08:30 do 11:20. Polasci su iz stare luke kod opštine.Poslednji povratak je u 15:00 h. Posebna cena može se dobiti za veću grupu posetilaca i za internacionalne studente.


OBILAZAK OSTRVA

Ovo je jednodnevni obilazak ostrva u kome možete videti većinu prelepih plaža, mnoštvo malih crveno belih crkava kao i divne pejsaže kojih ima po celom ostrvu. Plaže koje se obilaze su: Ag. Giannis, Ornos, Ag. Stefanos, Kalafatis, Ag. Anna, kao i manastir Panaghia Tourliani (Virgin Mary of Tourlos) koja ima veoma interesantne duboreze i pozlaćene drvene ikone. Po završetku obilaska za koje su specijalno organizovani mini busevi, možete sa svojim vodičem nastaviti šetnju, obilaskom Mikonos centra, razgledajući i otkrivajući sve njegove tajne. Na raspolaganju su vam vodiči na engleskom, nemačkom, francuskom i italijanskom a mogući su i na drugim jezicima, na vaš zahtev.


MINI KRSTARENJE

Možete li samo da zamislite koje je uživanje da krstarite duž južne obale ostrva, obilazeći sve one poznate plaže Mikonosa, a zatim provesti ceo dan na jednoj usamljenoj plaži koja se zove Fraggia, plivajući u kristalno bistroj vodi, roniti, igrati razne igre na plaži, ili jednostavno se opustiti i sunčati. Ručak koji je takodje pripremljen za vas i čeka vas na ovoj plaži sastoji se od mesa i ribe sa roštilja, grčke salate,tzatzikija, voća i onoliko vina koliko možete da popijete (sokovi i pivo se plaćaju naknadno). U zavisnosti od vremenskih prilika obilazi se i prelepa pećina na Dragonisi ostrvu. Polasci su nekoliko puta nedeljno a minimalan broj po jednom izletu je 15 osoba.


MIKONJANSKE NOĆI

Ovde vam se pruža prilika da provedete nezaboravno veče u tradicionalnom grčkom veselju. Organizovan je odlazak u tavernu, gde ćete biti posluženi autetičnom grčkom hranom i uživati u tradicionalnoj i modernoj grčkoj muzici i plesu. Vi ste ovde pozvani da pijete ouzo i igrate sirtaki, uz profesionalne igrače. Ovo uživanje možete sebi priuštiti par puta nedeljno. Minimalan broj u jednoj grupi je 15 osoba.


JEEP SAFARI

Nezaboravno iskustvo svakako ćete imati ako se odlučite za "Jeep Safari" i tako upoznate tzv. divlju stranu ostrva, koja se prostire na 150 km dugom seoskom putu (to su ustvari sporedni putevi koji se nalaze u unutrašnjosti ostrva). Vožnja džipovima omogućava vam da posetite delove ostrva koji nisu baš pristupačni za ostale vidove prevoza ( motori i obični automobili), i tako stignete do nekih zavučenih i izdvojenih plaža, do svetionika koji se nalazi na vrhu brda kao i do jednog starog napuštenog rudnika. Jedan od najviše očekivanog dogadjaja u celom programu je zaustavljanje za ručak u mestu Ano Mera ili na Agrari plaži.
U zavisnosti od interesovanja ovakvi izleti se organizuju par puta nedeljno.
Vozačko iskustvo i dozvola su neophodni.
mykonos cafe & travelMYKONOS CAFE
BEOGRAD
Čarli Čaplina12
Tel:011 329 4809
Mob:060 766 49 38
E-mail:

info@mykonoscafe.rs
 
 
   
© 2010 Mykonos cafe & travel d.o.o.
WEBDESIGN: Ν Τ Ε Γ Ι Α Ν 2010