GRAD MIKONOS


Mikonos je konstantno, od pedesetih godina do danas, jedno od najpopularnijih turističkih ostrva. "Hora", naziv za centar grada Mikonosa, impresionira i ne ostavlja ravnodušnim ni jednog posetioca od prvog momenta, zahvaljujući svom položaju, klimi i arhitekturi. Pored velikog turističkog razvoja, ostrvo je održalo svoj kikladski izgled i tradicionalnI duh.

Kuće su kockaste, obojene u belo sa plavim prozorima i rasporedjene u bezbrojnom lavirintu sokaka sa uvek sveže obojenom belom kaldrmom. Malo dalje, na jednom malom brdu - vetrenjače, vekovima na istom mestu, u spoju sa crvenim kupolama i belim zvonima mnogobrojnih crkvi, stvaraju sliku besprekorne lepote. U luci, "flota" malih šarenih barki i ribarskih brodića, upotpunjuje jedinstvenu sliku živih boja.

Lepota ostrva i veliki broj turista, medju kojima možete prepoznati najpoznatije ličnosti iz celog sveta, učinili su Mikonos još popularnijim. Najpoznatija ulica Mikonosa je Matojani. U njoj možete kupiti garderobu, zlato i umetnička dela, kreirana od strane najpoznatijih umetnika i dizajnera. Niko neće preterati ako kaže, da je, to mesto gde se odredjuju svetski trendovi u modi i stilu.

U mnogobrojnim kafićima, barovima, restoranima u samom centru, ili ti "Hori", svako može uživati u kafi ili uzu, ili u mnoštvu drugih ukusnih poslastica, istovremeno posmatrajući šarolik svet koji prolazi sokacima grada. Hora je početna tačka u otkrivanju lepote ostrva gde svakako najviše pažnje odvlače besprekorne pesčane plaže.


mykonos cafe & travelMYKONOS CAFE
BEOGRAD
Čarli Čaplina12
Tel:011 329 4809
Mob:060 766 49 38
E-mail:

info@mykonoscafe.rs
 
 
   
© 2010 Mykonos cafe & travel d.o.o.
WEBDESIGN: Ν Τ Ε Γ Ι Α Ν 2010