Mikonos je opšte poznat i kao "PARTY ISLAND". Bilo da tamo odete sami ili sa društvom, jedno je sigurno, provešćete se nezaboravno. Glavna zabava je u samom centru (Hori), gde je i smešten najveći broj barova i klubova. Provod počinje nešto pre ponoći, a na nekim mestima se završava čak onda kada je sunce već uveliko izašlo. Navešćemo vam neka od mnogobrojnih mesta koje svakako morate posetiti, a provod koji ćete tamo naći ostaće vam sigurno u sećanju celoga života.


CAPRICE

Jedan od najpoznatijih barova u tzv."Maloj Veneciji". Sastoji se iz dela koji se nalazi napolju, na samo pola metra od mora, tako da tamo možete uživati ispijajući svoj omiljeni koktel i posmatrajući pučinu, čak i zalaske sunca jer bar radi od 18:30h. Kroz ovaj lokal prodje veliki broj ljudi, od onih koji svrate na jedno piće, do onih koji tamo dolaze nešto kasnije i koji posle par ispijenih koktela napolju, ulaze unutra i tamo igraju do prvih jutarnjih sati. Srećom i ove godine, tamo se ništa nije promenilo, a to su odlični kokteli i lud provod.


REMEZZO

Ovo je jedan od najpoznatijih klubova. Otvara se oko 23:00h, a najbolje vreme za provod je oko 2 sata posle ponoći. Klub je fancy, sa veoma intersantnim enterijerom,
omiljeno je mesto poznatih ličnosti. Muzika koja je proslavila ovo mesto je latin, koja se i sada dosta sluša i to u ranijim satima, a sto više vreme omiče sve više je zastupljeniji house.


GUZEL

Na mestu nekada popularnog kluba 9 Muses već godinama nalazi se klub Guzel. Jedinstven je po svom enterijeru, ali isto tako i po programu koji nudi. Muzika je raznovrsna, a sigurno najveći dogadjaj svake večeri je oriental shows (jedan u 02:00h i drugi u 04:00), sa trbušnim plesačicama. Ovo je jedino mesto na ostrvu gde uz zvuke orijenta mozete naći ovakav vid zabave. Klub se otvara u 23:00h, i otvoren je sve do jutra do kad ima ljudi.


PIERROS

Na mestu nekadašnjeg kluba Ikaros ponovo je posle kratke pauze otvoren legendarni gay klub Pierros. Uglavnom ga posećuju oni koji ovde dolaze da bi uživali u drag show (oni su i medju prvima počeli da organizuju ovakakv vid zabave). Omiljeno je mesto okupljanja gay populacije, ali ima dosta i onih radoznalih, koji žele da vide kako sve to izgleda, tako da ovo mesto koje pre svega nudi odličan provod i nije totally gay klub. Otvoren je od 23:00 - 05:00h, a vikendima i duže.


SPACE

Ovo je mesto za sve one koji su ljubitelji mainstream housa. To je najveći a po svom obliku takoreći klasičan klub na celom ostrvu i radi već 7 godina. Jedini je klub u celoj Grčkoj koji pravi world tour (40 žurki po celom svetu). U svom stalnom sastavu su: 3 DJ, desetine gostiju i 20 go-go igračica koji se menjaju iz večeri u veče ida bi svojim posetiocima pružili što bolju zabavu. Najbolje vreme da se ode tamo je oko 02:00h, kad je provod najludji, a klub radi do 07:00h.


GALLERAKI

Ovo je još jedan od mnogobrojnih barova u "Maloj Veneciji". Kao i veći deo barova sastoji se iz dva dela (spolja i unutra). Deo koji je napolju čine stolovi neposredno pored mora sa predivnim pogledom tako da je to idealno mesto za parove koji će ovde sigurno uživati ispijajući svoj omiljen koktel u romantičnoj atmosferi. Ovde dolaze svi oni koji znaju kakav ih provod čeka. Posle ispijanja par pića napolju, svi ulaze unutra (prostor koji je dosta mali), gde uz zvuke muzike 80-ih i rocka svi igraju do jutra.


AGKYRA

Ovo je jedan od najstarijih barova na Mikonosu. Radi još od 70-ih godina, i od tada pa do danas dosta puta je menjao svoj oblik i naziv. Nalazi se u ulici Matojani (glavnoj ulici u Hori), gde je uglavnom smešten najveći broj butika. Ovo mesto je mnogima obavezna usputna stanica ka nekom od drugih barova ali dosta je i onih koji se ovde ludo provode skoro svako veče sve do ranih jutarnjih časova. Muzika je strani mainstream u kombinaciji sa remixom grčkih hitova, što može ispasti veoma zabavno, a od prošle godine se jednom nedeljno organizuju i večeri orienta sa plesačicama.


ASTRA

Jedan od veoma popularnih barova, i sa bogatom tradicijom. Nalazi sa na jednom omanjem trgu preko puta popularnog kafića Aigli (veoma popularan cafe-bar koji radi celog dana, i omiljeno mesto grčkog jet seta). Prepoznatljiv znak ovog kluba je zvezda ( što astra i znači u prevodu), i nalazi se iznad vrata na samom ulazu u klub. Tako da ako tamo želite da provedete veče ne možete ga promašiti. Deo kluba koji se nalazi napolju je dosta veliki, sa izvesnim brojem stolova, gde u ranijim večernijm satima možete uživati u veoma dobrim koktelima. Glavna zabava je u unutrašnjem delu , gde se možete super provesti ako ste ljubitelj starih dobrih rock hitova.


AROMA

Ako ovde uopšte uspete da nadjete slobodno mesto shvatićete zašto svi vole ovaj mali cafe-bar. Sastoji se iz malog prostora unutra, i isto tako omanjeg prostora napolju gde se nalazi par stolova, ali na takvoj lokaciji ( ugao dve najprometnije ulice u centru grada), da ako ovde sednete, bićete biti u tokusvih glavnih zbivanja, a i sigurno ćete videti sve one koji vas zanimaju. S vremena na vreme ovde se odvijaju i razni happenings-i sa popularnim DJ-evima. Serviraju se odlični kokteli od koih svakako treba pomenuti strawberry daiquiri i dry martini. Otvoren je od jutra kada se serviraju kafa i razne vrste doručaka.


PIANO BAR

Bar u kome možete naći veoma prijatnu atmosferu. Otvara se nešto pre zalaska sunca i u svojoj ponudi ima veliki izbor pića i koktela. Od 22h svako veče ima organizovan šou program, praćen uz zvuke klavira i kao takav je jedinstven na ostrvu.


SEMELI BAR

Od pre par godina renoviran bar hotela Semeli koji se nalazi u "Maloj Veneciji" veoma brzo je postao popularan. U unutrašnjosti bara možete naći veoma interesantan enterijer. Pre svega to je pod prekriven neprobojnim staklom ispod kojega se nalaze arheološke iskopine sa zidova grada Mikonosa. Tu su i neizbežni separei sa velikim i udobnim jastucima, kao i deo koji se nalazi napolju i sa kojeg se pruža predivan pogled. Jedini je bar u kome se servira finger-food. Takodje ističe se po svojim koktelima i odabranim muzičkim komadima stranog mainstreama. Radi od ujutro kada se servira kafa (medju kojima posebno treba istaći freddoccino, milkshake espresso i specijalnu vrstu kafe "Semeli"), sendviče, kroasane i prirodne sokove.


PORTA

Ovo je još jedan gay bar . Ljubitelji ovog kluba unutra mogu naći veoma prijatnu i toplu tzv. kućnu atmosferu. Muzika je bazirana na klasičnim dance hitovima 70 ih i 80 ih, koji su svima veoma dobro poznati. Ovde je uvek veselo i svi igraju ispijajući svoje omiljeno piće. Radi od 21:00 - 03:30h, ali oko 01h posle ponoći tamo ćete naći najludji provod.


CAVO PARADISO


Kada u gradu u ranim jutarnjim satima zabava polako počinje da jenjava, za one kojima provoda i  ludih zabava nikad nije dosta mogu da sa provodom nastave na plaži Paradise u najpoznatijem klubu u celoj Grčkoj, a to je CAVO PARADISO. Ovaj klub počinje da se puni oko 4 ujutro, a žurke traju do podneva sledećeg dana.
Otvoren je 1993. godine i sagradjen je na rubu jedne stene iznad Paradise plaže. Sav je u kamenu i drvetu sa bazenom u sredini.
Cavo Paradiso je od samog početka pa do sada menjao smisao zabave ali je uvek bio ispunjem pozitivnom energijom. Prvi DJ koji je tamo gostovao bio je David Morales, koji od tada pa do sada na dan svog rodjendana 21. avgusta tamo pravi nezaboravne žurke.U ovom klubu su svakodnevno na programu DJ-evi od Carl Coxa, Johna Digweeda pa sve do Nick Warrena i Satoshi Tomia. Takodje možete čuti i DJ.-eve kao što su Luie Vega, Pete Tong, Armin Van Buuren, Deep Dish, Dave Seaman, Sven Vath, Sasha, Chus&Ceballos, Timo Mass i mnogi drugi.
Kada krenete u Cavo nemojte da zaboravite da ponesete naočare, jer je ovde izlazak sunca nezaboravan dogadjaj u kojem svaki dan uživaju na hiljade mladih iz celog sveta koji su redovni posetioci ovoga kluba.
Biti na Mikonosu a bar jednom ne otići u Cavo Paradiso je kao i da niste bili na Mikonosu.

JACKIE O`

Retko koji klub je za tako kratko vreme postigao toliku popularnost medju ljubiteljima dobre zabave kao ovaj klub. Otvoren je 2008. godine iako vazi za gay bar posećuju ga gotovo svi koji dolaze na ovo ostrvo u cilju da se dobro provedu. Nalazi se u centru grada u delu poznatom kao Kastro

mykonos cafe & travelMYKONOS CAFE
BEOGRAD

Čarli Čaplina12
Tel:011 329 4809
Mob:060 766 49 38
E-mail:

info@mykonoscafe.rs
 
 
   
© 2010 Mykonos cafe & travel d.o.o.
WEBDESIGN: Ν Τ Ε Γ Ι Α Ν 2010